Skip to main content

Cardiale revalidatie

Waarom cardiale revalidatie?

Onderzoek heeft aangetoond dat hartpatiënten die een gestructureerd revalidatieprogramma volgen en hun conditie daarna blijven onderhouden, minder risico op cardiovasculaire problemen hebben en over een betere fysieke conditie en levenskwaliteit beschikken. Regelmatige lichaamsbeweging helpt ook om hartproblemen te voorkomen.

Het kan echter intimiderend zijn om fysiek actief te worden na of terwijl je hartproblemen hebt. Als uw arts lichaamsbeweging heeft voorgesteld als onderdeel van uw behandeling, kunnen wij u helpen hiermee goed van start te gaan. Het is belangrijk dat u op de juiste intensiteit traint en dat uw vooruitgang medisch wordt opgevolgd.

Wanneer is cardiale revalidatie aangewezen?

Cardiale revalidatie is aangewezen na een hartinfarct, een hartoperatie, een ballondilatatie, het plaatsen van een pacemaker of een defibrillator, voor en na een harttransplantatie en bij chronisch hartfalen.

U kunt ook bij ons terecht voor informatie en advies over welke oefening geschikt is voor uw aandoening. Ook patiënten die de cardiale revalidatie in het ziekenhuis hebben beëindigd, maar onder toezicht willen blijven sporten, zijn welkom.

Hoe kan Prehab Clinic u helpen?

Tijdens de eerste afspraak identificeren we de risicofactoren die uw toestand kunnen beïnvloeden. We beoordelen ook uw conditie en spierkracht om uw algemene fitheid beter te begrijpen en om uw progressie later te evalueren. Samen met u maken we vervolgens een oefenplan dat rekening houdt met uw huidige niveau, uw voorkeuren en mogelijkheden.

Deelname aan een cardiaal revalidatieprogramma kan enkel op voorschrift van uw cardioloog of huisarts. Om uw conditie beter te begrijpen en een optimaal trainingsprogramma voor u te ontwikkelen, vragen wij u om de resultaten van de inspanningstest en bloedanalyse met u mee te brengen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., +32 478 20 63 14 of een online afspraak te maken met Jeroen indien u meer vragen heeft over cardiale revalidatie.